ProQuest Dissertations & Theses Global (PQDT Global)

27.03.2024 14:30

Snadný přístup z jednoho místa k výzkumu z předních světových univerzit

Databáze ProQuest Dissertations & Theses Global (PQDT) ™ je nejobsáhlejší celosvětovou kolekcí dizertací a diplomových prací z širokého spektra oborů. Zpřístupňuje záznamy o více než 5,8 mil. disertačních a diplomových prací, z nichž je 3,4 mil. dostupných v plném textu (ve formátu PDF). Do databáze přispívá přes 4 200 světových univerzit ze 60 zemí. Databáze zahrnuje retrospektivu od roku 1637 až po současnost.

PQDT Global je užitečný zdroj pro studenty, doktorandy i vědeckovýzkumné pracovníky. Naleznete zde závěrečné práce z různých oborů, např. technické obory, obchod, lékařské vědy, humanitní vědy, společenské vědy, vzdělávání a další. Platforma obsahuje také tzv. Citation Connections, které odkazují na další relevantní zdroje.

Databáze je dostupná v rozhraní ProQuest, a lze ji prohledávat samostatně (https://www.proquest.com/pqdtglobal) nebo spolu s dalšími databázemi na proquest.com (např. s ProQuest Central, https://www.proquest.com), v databázi se dá klasicky nastavit zasílání alertů pro upozornění na nově uveřejněné práce.